Bruk matte for å vinne på bettingsider

0
4816
bettingsider

Det var oss bettingentusiaster mattelærerne sikta til når de maste om hvor viktig mattekunnskapene kom til å bli i voksenlivet. Finne ut hvor lang tid det tar å kjøre til Svinesund og hvor mange meloner du kan ta med deg hjem? Grått. Finne perfekte odds og raske inn høye gevinster på bettingsider? Rått. Enten du er en sportsfan som leker med Excel eller bare omtrent vet hva sannsynlighet er – bruk det du har til å vinne.

Beste bettingsider for håpefulle mattegenier

Det finnes ganske mange norske bettingsider, eller i det minste norsk språk på de mest populære utenlandske sidene. Dette er viktigere enn du tror, for betting og gambling på nett er noe du burde kreve høy sikkerhet og pålitelighet på. En bettingside som forstår seg på norske kunder, vil gi deg det du er vant til fra f.eks. norske nettbutikker og andre steder du bruker penger. Finn beste bettingsider i Norge hos Nyecasinonorge før du begynner å pusse opp mattekunnskapene.

Før du begynner å kutte ned listen av bettingsider til du sitter igjen med en favoritt, tenk på følgende: En del av det matematiske og statistiske arbeidet til en dreven bettingekspert er å sammenligne odds mellom forskjellige sider. Det kan være bra å begynne med betting på kun én side for å bli vant til hvordan en sportsbook (brukergrensesnittet på en bettingside) fungerer – men hold alltid i bakhodet at lojalitet ikke er noe du burde satse på i lengden.

Hvor sannsynlig er det at du vinner?

Et av de best kjente eksemplene på bettingmatte heter «sabermetrics», som analyserer lag og individuelle baseballspillere. Bill James, en baseballfan og journalist, hadde egentlig ingen planer om å lage en ny modell for analyse av atletisk ytelse og prestasjon. Men ved å samle sammen data om sporten han var så glad i, fant han ut at den eksisterende modellen la altfor mye vekt på feil kriterier – og forandret både sporten selv og skapte bettinghistorie samtidig.

Les et fascinerende intervju med Bill James her.

Dette eksempelet viser at selv dilettanter kan komme opp med revolusjonerende teorier når de har nok lidenskap. For James var ikke egentlig noe mattegeni til å begynne med. Alt du trenger er å spørre deg selv: «Hvor sannsynlig er det at du vinner?». Ser du kun på oddsen på bettingsiden, har du kun ett perspektiv. Målet er å ha dine egne odds klare i hodet før du ser på bettingsiden, og dermed gripe sjansen dersom oddsen er i din favør.

For nybegynnere

Er du helt ny på betting, er det viktigste du trenger faktisk erfaring. For å få erfaring er det smart å i det minste unngå altfor mange tap, naturlig nok. Nesten like odds er et fint sted å begynne.

Et godt eksempel er fotballkamper, som de fleste som driver med betting er interessert i. La oss si at to ganske likt ansette lag er opp mot hverandre – du har sikkert to lag du skulle likt å sett mot hverandre klart i tankene. På en bettingside står det derimot at oddsen for de to lagene henholdsvis er 2,48 og 3,05! Hvorfor er den ikke lik på begge, når lagene er såpass like?

Med lagene du ser for deg har du sikkert allerede en forklaring: Det ene laget gjør det dårlig på bortebane, har akkurat skiftet ut en spiller, toppscoreren er skadet, laget har hatt en dårlig sesong, osv. Når du ser på oddsen, gir den mening for deg? Skriv ned fordelene og ulempene ved å satse på laget – ikke tenk på matte, det kommer senere. Etter hvert kan du sette tall på de forskjellige faktorene.

Gjør vi tallene ovenfor om til prosent, ser vi at det er 40,3 % sjanse for laget med 2,48 (1 delt på tallet) og 32,7 % for det andre laget. For å finne dine egne odds, begynn med 50 % (eller mindre, siden det tross alt kan bli uavgjort), og trekk fra det du anser som ulemper eller legg til fordeler. Hvor stor uttelling noe gir er der du eksperimenterer – det viktigste er at du kommer opp med et tall og et eget system. Det var sånn Bill James begynte.