Båtførertest – gratis test til båtførerprøven

0
174943

Har du planer om å ta båtførerprøven? Test deg her med vår gratis båtførertest før du tar eksamen i båtførerprøven.

Vår båtfører-quiz inneholder 10 spørsmål, som ligner på spørsmålene du kan komme til å få dersom du tar eksamen i båtførerprøven.

Del Quizen for å se resultatet!


Fortell oss hvem du er så får du se resultatene!

Båtførertest Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig

Informasjon om båtførerprøven

Båtførerprøven er obligatorisk for alle som er født etter 01.01.1980 og som skal føre fritidsbåt med største lengde over 8 meter, eller har motor på mer enn 25 hestekrefter.

Man kan avlegge båtførerprøven allerede fra man har fylt 14 år, men selve båtførerbeviset kan ikke utstedes før fylte 16 år.

Med båtførerbevis kan man føre båter inntil 15 meter (omtrent 49,21 fot). Det finnes ingen begrensninger når det gjelder hastighet eller størrelse på motor.

Det finnes mange tilbydere av kurs til båtførerprøven. Det finnes både intensivkurs som kan tas i løpet av én dag, og kurs som deles opp over flere dager.

Om eksamen

Før du kan få utstedt båtførerbevis, må du avlegge eksamen ved et godkjent testsenter. Som regel kan du avlegge eksamen samme sted du tar kurset.

Dersom du ikke ønsker å gå på kurs, men heller ta det som selvstudium, finnes det flere gode lærebøker en kan lese. Noen titler på gode lærebøker er «Båtføreren: Komplett lærebok for båtførerprøven» og «Båtførerprøven i teori og praksis». Du finner pensum for båtførerprøven på Sjøfartsdirektoratet sin nettside.

Når du har avlagt og bestått eksamen i båtførerprøven, og fått ditt båtførerbevis, registreres du i Båtførerregisteret – som er et register som inneholder informasjon om alle som har gyldig båtførerbevis i Norge.

Gratis båtførertest/quiz

Lykke til med kurs og eksamen til båtførerprøven. Vi håper at vår gratis båtførertest har hjulpet deg et stykke på vei!

Husk å sjekke ut vår gratis teoritentamen dersom du også planlegger å ta førerkort.