Førerkort

Førerkort – spørsmål til teoritentamen

Her samles spørsmål og svar som man må kunne for å bestå teoritentamen for førerkort til bil. Derfor er denne kategorien perfekt for dem som er i gang med å ta sertifikatet samt for alle dem som trenger å få frisket opp teorien litt. Ser vi på trafikken i dag og antall ulykker, så er det liten tvil om at mange vil ha godt av en quiz med mange spørsmål og svar om hvordan en skal oppfører seg i trafikken. Men en quiz om trafikkspørsmål vil du være bedre forberedt på selve teoriprøven og det har aldri skadd noen å øve til viktige prøver.

Sjekk også oversikten over alle våre quiz

Eller du kan lese mer om teoritentamen her.

Quiz om trafikken

Du bør derfor benytte deg av anledningen og prøve en quiz med trafikkspørsmål. Kanskje dere kan lage en liten konkurranse i familien om hvem som klarer å svare riktig på flest quiz spørsmål? Enten kan dere alle ta en teoritentamen og se hvem som får flest riktige svar eller dere kan gjøre det sammen, som en hjelp til den som skal ta førerkort. Fordelen med en quiz er at det er ingen som tar tiden, men husk på at til den riktige tentamen så har du kun 90 minutter til rådighet.

Teoritentamen – Spørsmål og svar

Når du er til den avgjørende prøven så er det viktig å være godt forberedt. Du vil få totalt 45 spørsmål og du må ikke ha mer enn sju feil. Klarer du dette så har du bestått. Men samtidig er det også viktig ikke å bli stresset og derfor kan det være en god øvelse å prøve ut en quiz et par ganger før du tar selve teoritentamen. Her finnes det mange spørsmål og svar, og alle er av den typen du kan få på selve teoritentamen. Et spørsmål kan være: Hva er hensikten med høytsittende bremselys? Du får flere svarmuligheter og om det ene er at det er fordi bremselysene tennes tidligere, så vet du helt sikkert at det er feil svar. Men om et svaralternativ er at det er enklere for kjørende lengre bak i en kø å se dine bremselys så er det hva vi kan kalle et logisk svar. Husk derfor at logikk er viktig når det gjelder spørsmål og svar i en quiz om trafikk.