Vitenskap

Quiz om vitenskap

Vitenskap er en spennende kategori og omfatter ulike temaer som matematikk, naturvitenskap, samfunnsvitenskap, fauna og flora. Og tar vi det siste først, hvor mye vet du egentlig om naturen? Fauna og flora er to omfattende temaer som kan gi mange vanskelige spørsmål i en quiz. En ting er spørsmål og svar om hvor vi finner elefanter som lever fritt, noe annet er å kunne svare på hvor mange ulike innsekter det finnes? Andre morsomme quiz spørsmål kan være mer biologiske. Du har helt sikkert sett fugler som har krås, emn vet du faktisk hva det er?

Sjekk også oversikten over alle våre quiz spørsmål og svar.

Bryn hjernen med quiz spørsmål om naturvitenskap

Naturvitenskap er også ett av de temaene som kan være begge deler. I en quiz er det selvfølgelig en blanding av enklere og vanskeligere spørsmål, men det er noen temaer som gir mer hodebry enn andre og naturvitenskap er en av dem. Her finner vi en del spørsmål og svar innen kjemi og fysikk og det er med på å gjøre det vanskelig. Kan du f.eks. komme med riktig svar på hvilket grunnstoff som har det kjemiske symbolet P? Da er det kanskje enklere å svare på hva som måles i ampere?

Sjekk også vår gratis teoritentamen.

Samfunnsvitenskap

Matematikk i en quiz kan være mye forskjellig. Men vi kan heldigvis garantere at du slipper å holde på med vanskelig utregninger. Det kan dog fortsatt være vanskelig om du ikke husker så mye fra skolen. Heldigvis får du alltid flere valgmuligheter i en morsom quiz og da blir det litt enklere å svare på hva en katet er i matematikk. Eller kan du svare på følgende spørsmål: Faktor*faktor er lik? Da er det kanskje bra med et par valgmuligheter.

Men samfunnsvitenskap er også et emne som kan gi mange vanskelige spørsmål i en quiz. Nettopp dette emnet dekker over mye rart og handler i prinsippet om alt som omfatter begrepet samfunn. Det vil si at du må være forberedt på spørsmål og svar om alt fra hva NAF står for, til navnet på den norske utenriksministeren. Eller vet du hvilken fagforening som er den største i Norge? Mange morsomme quiz spørsmål ligger i denne kategorien, og hvor mange av dem kan du riktig svar på?