Livsstil

Livsstil – Spørsmål og svar om kropp, helse og litt til

I denne kategorien skal vi stifte bekjentskap med mennesket og en del temaer som er relatert til oss. I en quiz innen kategorien livsstil vil du finne spørsmål og svar om menneskekroppen og helse, med alt fra anatomi til spørsmål om sunnhet. Vet du hva vi kaller den store pulsåren som du finner ved halsen din? Om du ikke vet det fra før av, så vet du det når du har fått svar. Et spørsmål om helse kunne være om du vet hva penicillin egentlig gjør? Det er en av fordelene med en quiz, nemlig det at selv om du ikke kan svare på alle spørsmålene selv så får du svar på mye og får dermed en større og bredere viten enn du hadde før du deltok på quiz.

Sjekk også oversikten over alle våre quiz spørsmål og svar.

Mote og design er aktuelle temaer i quiz

Til livsstil hører selvsagt også mote, klær og design. Så her bør du være forberedt på spørsmål om ting innen disse temaene. Kanskje du må nevne tre kjente motehus eller du må kunne svare på hvilken norsk bunad som er den eldste? Når det gjelder spørsmål om design så kan dette være spørsmål om kjente designere eller f.eks. i hvilken kommune det meste av norsk møbelindustri befinner seg? Kan du ikke svare på stående fot, så får du ofte valgmuligheter som gjør det litt enklere.

Sjekk også vår gratis teoritentamen.

Turisme – Quiz med spørsmål og svar fra hele verden

Turisme hører også til i denne kategorien, liksom mat og drikke. Turisme er gjerne relatert til det å reise og derfor kan det vært lurt å kunne litt om geografi også. Et spørsmål om turisme kan være hvilket land som er det mest populære å reise til blant oss nordmenn? Eller et annet spørsmål kunne være at du må nevne de tre mest besøkte turistattraksjonene i Norge. Du skal få et svar, men først må du se om du har en ide om hvilke attraksjoner det er snakk om. Innen temaet mat og drikke så er det også mange morsomme spørsmål og svar. Det kan dreie seg om mat og drikke fra Norge eller fra hele verden. Spørsmål til quiz kan blant annet være hva man kaller den berømte retten fra Portugal som er laget med blant annet klippfisk og melk. Eller kan du svare på hvor mange ingredienser det egentlig finnes i en cola? Sistnevnte er vanskelig og da er det bra å ha noen alternativer å velge blant før du kommer med ditt svar.