Media

Media – en kategori som spenner vidt

Denne kategorien består av quiz innenfor temaene: Film, litteratur, språk og tegneserier. Dette er derfor en perfekt kategori for hele familien, og spesielt innen film og tegneserier finner dere spørsmål og svar som også barna kan være med på. Er det noe som mange barn har god kontroll på, så er det film. Dette tema er noe som opptar både barn og voksne og spørsmål til quiz kan være om nye filmer, gamle filmer, ulike kategorier innen film, kommende filmer eller om kjente skuespillere. Ett quiz spørsmål kan være hvem som spilte hovedrollen i triologien «Tilbake til fremtiden»? Eller hvem spille Han Solo i «Star Wars»-filmene? Dette er spørsmål og svar som de aller fleste kan være med på, uansett om det er voksne eller barn. Og når vi beveger oss over til tegneserieverden så er det ikke så vanskelig å svare på hva han den heldige heter i «Donald Duck»- bladene. Litt vanskeligere kan det være når du får ett quiz spørsmål om hva sersjanten kalles i «Billy»?

Sjekk også oversikten over alle våre quiz spørsmål og svar.

Språk har også sin plass i en quiz

Språk hører også til i kategorien om media og her kan spørsmål og svar handle om ulike språk rundt om i verden eller om spesielle ord og deres betydning. Vet du f.eks. hvilket språk de snakker i Malaysia? Men spørsmål om språk kan også være setninger om norsk og hvordan man egentlig sier ting riktig. Vi ønsker svar på følgende: Setter du noe på dagsorden eller dagsordenen? På morsomme quiz spørsmål som dette er det nok flere som må tenke seg om to ganger før de kommer med et svar.

Sjekk også vår gratis teoritentamen.

Litteraturspørsmål for bokelskere

Og sist, men ikke minst, så er finner alle bokelskere også et eget tema om litteratur i denne kategorien. Her er det spørsmål og svar om bøker og forfattere. Her er noe for alle aldre og mange barn kan helt sikker svare på spørsmålet om hva som er navnet på boken hvor vi møter trollmannen Gandalf? Innen dette emnet er det selvsagt også mange vanskelig quiz spørsmål, slik at det blir litt å bryne seg på. En quiz skal gjerne være en blanding av de enklere spørsmål og de vanskeligere. Og et vanskelig spørsmål innen litteratur kan være: hva het Odyssevs hustru? Men som alltid så er noe av det morsomme med en quiz nettopp det at du får svar på mange ting du kanskje ikke kunne fra før av og dermed har du blitt litt klokere når du er runden er over.