Kultur

Kultur

Kultur – Et stort tema for alle som elsker quiz

Det finnes mange kategorier innen en quiz og kultur er en av kategoriene du kan finne mange og varierende spørsmål og svar. Billedkunst og museer er et tema som gir anledning til mange ulike spørsmål i en quiz. Vet du f.eks. hvor vi finner verdens største museum? Eller det mest besøkte museum i verden? Vi kan gi deg et hint ved å fortelle at det største museet befinner seg i USA og det andre i Frankrike. På det sistnevnte museet finner du også mye billedkunst og kanskje det mest kjente maleriet i verden. Du har helt sikkert hørt om det fra utallige filmer, historier og nyheter. Men kategorien kultur dekker over mye mer enn malerier og museer. Verdenskulturer er også kultur og under dette temaet finner du spørsmål og svar om sivilisasjoner rundt om i verden, hvordan folk lever på andre verdensdeler og ikke minst er UNESCOs verdensarvliste også verdenskultur. På denne listen finner du kulturminner fra hele verden som er verdt å bevare for ettertiden. Et spørsmål i en quiz kunne f.eks. være om du vet hvor mange steder i Norge som er på UNESCO sin liste?

Sjekk også oversikten over alle våre quiz spørsmål og svar.

Religion og mytologi er spennende temaer i en quiz med spørsmål og svar

Kategorien kultur er kanskje en av de vanskeligste kategoriene i en quiz. Nettopp fordi det kan være så mange forskjellige emner innen kultur. Religion og mytologi er også å finne under spørsmål og svar i kulturkategorien. Viten om de ulike religioner i verden, hvilken religion som har flest tilhengere, når Jesus ble korsfestet eller nevn fire ulike religionsretninger - det kunne være noen av spørsmålene. Men også mytologi er å finne her og da handler det om gamle fortellinger fra grekerne, romerne eller vår egen norrøne mytologi. Det er mye en skal vite om du skal svare riktig i en quiz der spørsmålene omhandler mytologi.

Sjekk også vår gratis teoritentamen.

Spørsmål og svar om arkitektur og filosofi

Når vi nå snakker om mangfoldet innen kategorien kultur, så er vi ikke helt ferdige. Skal du være godt forberedt på mulige spørsmål og svar innen kultur, så må du også kunne svare på spørsmål om arkitektur og filosofi. Så om du begynner å bli litt svett ved tanken nå, så skjønner vi det. Innen temaet arkitektur kan det komme spørsmål om ulike arkitektoniske perioder, som barokken, eller det kan være spørsmål om hvem som var arkitekten bak Eiffeltårnet. Og i den filosofiske verden så er det forfattere som er teamet og også her finnes det mange mulige spørsmål og svar. Tenk på hvor stor viten du kommer til å sitte med etter et par quizrunder!